Surrealistische foto van een jongen die op een stapel boeken zit. In zijn hand houdt hij een hengel vast waaraan als aas de letter A hangt.

Projectinfo

Het project 'De laatste overlevenden van de Tweede Wereldoorlog' is een particulier initiatief van Doriet Begemann. Het is een serie van geschreven en geschilderde portretten van Nederlanders die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt.

Doriet werkt nauw samen met beeldend kunstenaar Hanny de Beer. Zij schildert de portretten van de geïnterviewde mensen op linnen doek met olieverf in realistische stijl.

Luisteren

Doriet: "Als ik luister naar verhalen van overlevenden van de Tweede Wereldoorlog dan besef ik ten volle wat een rijkdom het is om in vrede te leven. Dat besef wil ik met u delen door deze verhalen op te schrijven en zodoende levend te houden.

Toekomstige generaties moeten weten wat er is gebeurd. Dit mag nooit ontkend en vergeten worden op basis van te weinig beschikbare en betrouwbare informatie.

Vrede

Het leven in vrede doen wij samen. En dat is soms best moeilijk. Vooral als je andersdenkenden tegenkomt.

Maar ik vind dat niemand buitengesloten mag worden op basis van religie, huidskleur, verstandelijke handicap of anderszins. Het aangaan van de dialoog – het gesprek met elkaar en wederzijds respect – is de oplossing.

Eigentijds

Met deze website wil ik op een eigentijdse manier een bijdrage leveren aan ons cultureel erfgoed. Ik word niet gesubsidieerd door derden want ik wil onafhankelijk blijven en mijn eigen koers varen.

Dit betekent dat dit project nog lang niet af is. Ik zal er de komende jaren aan blijven werken om nieuwe portretten hier te plaatsen. Omdat ik schrijf in mijn eigen vrije tijd, zal het dus een meerjarenproject worden.

De verhalen op deze site zijn gratis te lezen. Geld mag geen belemmering zijn om toegang te krijgen tot informatie. Alvast heel erg bedankt voor uw interesse."

Afbeelding van een penveer.